Kohde on nyt suljettu kauden päätyttyä. Juuri ennen seuraavan kauden alkua päivitämme sivuillemme uudet tiedot retkistä, tapaamisajoista jne.

Ruoka ja juoma

Kreikkalaiset kokoontuvat mielellään paikalliseen tavernaan viettämään aikaansa. Ulkona käydään usein ja aikaa kuluu, sillä ruokailu kuuluu oleellisena osana kreikkalaiseen elämänmenoon. Kreikkalaisen keittiön herkut ovat suussa sulavia! Tässä muutamia suosittuja ruokalajeja:

ALKUPALAT

Meze Horiatiki Kreikkalainen salaatti, jossa on tomaattia, sipulia, oliiveja ja fetajuustoa

Feta Valkoista, kermaista vuohenjuustoa

Tzatsiki Valkosipulidippiä, jossa on jogurttia ja kurkkua

Saganaki Friteerattua juustoa sitruunan kera

Dolmades Liha- ja riisitäytteisiä viininlehtikääryleitä

KALA –

Psari Kalamares Friteerattua mustekalaa

Garides Grillattuja merirapuja

Ksifa Miekkakalaa

LIHA

Kreas Keftedes Kreikkalaisia lihapullia

Moussaka Juustokuorrutettu jauheliha- ja munakoisovuoka.

Pastitio Makaronilasagne

Souvlaki Grillivarras

Gemista Riisillä tai lihalla täytettyjä tomaatteja tai paprikoita 

JUOMAT

Pota Viini Retsina on pihkalla maustettu viini. Tarjolla on myös useita paikallisia muunnelmia.

Olut Useimmat merkit ovat tuontioluita tai lisenssillä valmistettuja.

Ouzo Kreikkalaisten oma anisviina, sukua turkkilaisten rakille, itämaiden arrakille ja ranskalaisten pastikselle. Laimennetaan vedellä, jolloin siitä tulee maidonvalkoista.

Metaxa Kreikkalaista brandya

Kahvi Kreikkalainen kahvi on hyvin vahvaa ja se tarjoillaan pienistä kupeista. Nescafé muistuttaa lähinnä meidän kahviamme. Frappé on jääkahvia, se on todella hyvää ja virkistävää kuumalla ilmalla.