Kohde on nyt suljettu kauden päätyttyä. Juuri ennen seuraavan kauden alkua päivitämme sivuillemme uudet tiedot retkistä, tapaamisajoista jne.

Ostokset

Parga

Suurin osa Pargan kaupoista on keskittynyt sataman tuntumaan ja keskustan pikku kujien varsille. Mukulakivikatujen varsilla on kreikkalaisia erikoismyymälöitä, joissa myydään ouzoa, hunajaa ja oliiviöljyä. Tarjolla on myös kauppoja, joista voit ostaa taidekäsitöitä, kultakoruja, vaatteita, kenkiä ja laukkuja. Ruokatavaroita voit ostaa eri puolilla kaupunkia olevista minimarketeista. Suurempi ruokakauppa löytyy koulun ja kirkon lähistöltä sekä Piso Krionerin vierestä.

Koska Parga sijaitsee mantereella, voit halutessasi lähteä käymään myös lähikaupungeissa. Esimerkiksi ajomatka Prevezaan kestää noin tunnin ja Ioanninaan noin 1 1/2 tuntia. Näissä kaupungeissa on paremmat ostosmahdollisuudet ja tarjolla on myös muutamien kansainvälisten kauppaketjujen liikkeitä.

 

Nidri

Nidrin pitkän pääkadun varrelta löytyy kaikkea mahdollista maan ja taivaan väliltä, erikoisliikkeistä vihanneskojuihin ja pieniin supermarketteihin. Saari tunnetaan omasta Vertzamo viinistään, jota myydään useimmissa kaupoissa. Myynnissä on myös paljon muita paikallisia tuotteita, kuten koruompeleita, keramiikkaa, oliiviöljyä, hunajaa sekä mausteita.

Lefkaksella ei järjestetä kunnon markkinoita, mutta matkan varrella Nidristä Vasilikiin on muutamia pieniä kojuja, joissa myydään hunajaa ja muita paikallisia tuotteita.

Saaren pääkaupungista, Lefkadasta, löytyvät suuret supermarketit, esim. Carrefour, Lidl ja Dia. Suurin osa vaatekaupoista ja turistiputiikeista ovat keskittyneet sataman ympäristöön ja keskustan kävelykadun varrelle. Lefkadaan on Nidristä noin 20 min bussimatka.

Suurempi kaupunki, Ioannina, sijaitsee mantereella, noin kahden tunnin ajomatkan päässä Nidristä. Siellä on enemmän tunnettuja kauppoja, esimerkiksi IKEA ja H&M.

 

Paleros

Paleroksessa suurin osa kaupoista on keskittynyt keskustaan ja sataman ympärille. Osa kaupoista suljetaan siestan ajaksi, klo 14.00–17.00. Matkamuistomyymälät ovat yleensä avoinna keskiyöhön saakka tai siihen saakka, kun kaupassa ei ole enää asiakkaita. Tietyt supermarketit sulkevat ovensa klo 21.00–22.00, mutta heinä-elokuussa ne ovat avoinna myös pidempään. Sunnuntaisin lähes kaikki muut kaupat ovat kiinni, paitsi matkamuistomyymälät.

Kylän suurin supermarketti, Carrefour, sijaitsee pääkadun varrella keskustan ulkopuolella, noin viidentoista minuutin kävelymatkan päässä hotellista.

Mikäli kaipaat runsaampia valikoimia ja haluat lähteä kiertelemään vaikkapa vaatekauppoja, suosittelemme käyntiä Prevezassa tai Lefkadassa, jotka molemmat ovat noin puolen tunnin ajomatkan päässä Paleroksesta. Ioannina on suurin Paleroksen lähellä oleva kaupunki ja sinne on noin 1,5 tunnin ajomatka. Ioanninassa on esimerkiksi H&M sekä IKEA.