Kohde on nyt suljettu kauden päätyttyä. Juuri ennen seuraavan kauden alkua päivitämme sivuillemme uudet tiedot retkistä, tapaamisajoista jne.

Nähtävyydet

Parga

Esimerkiksi omalla autolla voit helposti tutustua Pargan lähellä oleviin mielenkiintoisiin paikkoihin. Tässä muutamia hyviä vinkkejä näkemisenarvoisista kohteista.

Mitikas
Viehättävä kylä, jota matkailijat eivät vielä ole kunnolla löytäneet. Tosin täällä käy kyllä kreikkalaisia ja jonkin verran myös italialaisia. Täällä on tavernoja vieri vieressä ja tunnelma on aidon kreikkalainen. Istahda alas kahvilaan tai tavernaan ja nauti merelle ja mm. Kalamoksen saaren ylle avautuvista maisemista samalla, kun juot jotain raikastavaa tai nautit vaikka lounaan.

Kalamos
Mitikaksen edustalla oleva kallioinen pieni saari, jonne on päivittäinen laivayhteys Mitikaksesta. Täällä ei ole oikeastaan lainkaan matkailijoita, vain muutamia yksittäisiä purjeveneitä. Kylän pienessä keskustassa on vain pari pientä tavernaa.

Anthoussa
Anthoussa on ensimmäinen kylä, johon saavutaan, kun lähdetään ajelemaan Pargan yläpuolella olevaa vuoristotietä eteenpäin. Täällä on muutamia pieniä tavernoja, pieni kirkko ja koulu. Valtoksesta pääsee myös polkua pitkin Anthoussaan, mikäli haluat lähteä kävelyretkelle luonnon helmaan sen sijaan, että kävelisit sinne päätietä pitkin.

Tricorfo
Kun ajat kohti Agiaa, näet tienviitan, jossa lukee Tricorfo. Tie johtaa alas vanhalle, Ali Pashan ajalta peräisin olevalle linnalle, ja täältä avautuvat upeat näköalat yli Pargan ja Joonianmeren saarten. Voit tehdä tänne kävelyretken Pargasta (n. 5 km) tai hypätä paikallisbussin kyytiin, ja sitten kävellä loppumatkan, viimeiset 20 minuuttia.

Preveza
Preveza on vilkas satamakaupunki, jossa on asukkaita n. 14 000. Kaupungissa on paljon kauppoja ja ravintoloita. Prevezan lähellä on vanhan Nikopolis-linnan rauniot. Keisari Octavianus rakennutti linnan Aktionin taistelun kunniaksi. Prevezaan on Pargasta matkaa n. 60 km.

Lefkas
Lefkas on yksi Joonianmeren suurimmista saarista, ja kaiken lisäksi myös todella kaunis. Täällä on paljon nähtävää, kuten esimerkiksi Nidri, jossa on nuorekas ilmapiiri ja iltaelämä, sekä Agios Nikitas, sen mukava satama ja upeat rannat. Saaren eteläkärjessä oleva Vassilikin ranta tunnetaan myös "surffareiden paratiisina", sillä tuuliolosuhteet ovat todella suotuisat purjelautailuun. Lefkaksen hienoin ranta on nimeltään Porto Katsiki ja se sijaitsee myös saaren eteläpuolella. Mikäli haluat yöpyä Lefkaksella, ota yhteys Tjäreborgin oppaaseen, niin hän auttaa sinua järjestämään yöpymisen saarella.

Nidri

Tässä muutamia retkivinkkejä sinulle, joka haluat tutustua Lefkakseen omin päin kävellen, polkupyörällä, bussilla, mopolla tai vuokra-autolla.

Vaellusretki Palaiokatounaan ja Niochoriin
Palaiokatouna on pieni maalaiskylä, joka sijaitsee noin 3 km päässä Nidristä. Pääkadun varrelta, Nidrin eteläpuolella olevan Aegean-huoltoaseman kohdalta kääntyy pieni tie oikealle kohti vuoristoa ja sitä pitkin pääset perille Palaiokatounan kylään. Voit suunnistaa tänne myös päätieltä toisesta suunnasta ja silloin seuraat vain kylttejä, joissa lukee "Taverna". Palaiokatounasta avautuu upea näköala yli Nidrin, Lefkaksen naapurisaarten sekä mantereen puolella taustalla häämöttävän Akarnaniavuoriston suuntaan. Kylässä on perinteinen kreikkalainen taverna, Dimitris, joka avaa ovensa iltaisin noin klo 19.00. Voit vierailla myös paikallisessa kirkossa, joka on tunnettu kauniista seinämaalauksistaan. Kun jatkat matkaa kohti vuoristoa noin 2,5 km, saavut seuraavaksi Niochorin kylään. Aikoinaan täällä asui paljon lammaspaimenia, mutta nykyään monet heistä ovat muuttaneet alas Palaiokatounaan, ja suurin osa taloista on autioita. Mikäli jatkat matkaasi edelleen ylemmäs vuoristoon, näet Ayii Asomati -luostarin rauniot.

Vaellusretki Agia Kyriaki- kirkkoon
Tämä reitti Vlycho-lahden ympäri kirkkoon on noin 8 km. Lähde kävelemään Nidristä etelään. Ohitettuasi Dörpfeldin arkeologiset kaivaukset saavut rantaan, lahden ja vuorten välissä olevalle alueelle, Vlychon kylään. Kylä on tunnettu laivanrakennustelakasta, joka on yksi Kreikan harvoista telakoista, jossa edelleen valmistetaan puuveneitä. Vlychon puuveneet ovat erittäin suosittuja ja asiakkaiden jonotuslista on pitkä. Vlychon jälkeen tie kääntyy alas vasemmalle, kohti Geniä. Seuraavasta risteyksestä käänny vasemmalle ja kävele edelleen pitkin rantaa myötäilevää lahdenpoukamaa. Matkan aikana voit nauttia upeista maisemista poukaman toisella puolella näkyvään Vlychoon, Nidriin ja sen jälkeen ylös vuoristoon, jossa taustalla näkyy saaren korkein huippu, Stavrotas (n. 1200 mpy). Tie päättyy parkkipaikalle, mutta juuri ennen sitä kääntyy pieni polku vasemmalle, ja pian oletkin jo perillä St. Kyriake-kirkolla. Reitin puolivälissä on Dessimin uimaranta, jonne voit poiketa uimaan ja ottamaan aurinkoa.

Nidrin vesiputoukset
Rahin vesiputoukset sijaitsevat n. 3 km:n päässä Nidristä. Vesimäärät vesiputouksessa vaihtelevat suuresti, mutta sateisen kevään jälkeen putouksilla voi hyvin uida virkistävässä vuoristovedessä. Voit lähteä suunnistamaan Rahin vesiputouksille pientä tietä pitkin AVIS-autovuokraamon kohdalta, selkä AVIS-toimistoon päin ja tietä pitkin vasempaan kohti Rahia. Nidrin ympäristössä on myös paljon muita pikkuteitä, joita pitkin pääsee vesiputouksille, kylttejä seuraamalla. Kun kuljet suurempaa tietä pitkin, käänny heti "Aegean"-kyltin kohdalla. Tie kulkee läpi oliivilehtojen ja kävelymatka kestää noin tunnin, jonka jälkeen saavut pienelle parkkipaikalle. Matkan varrella on "Waterfall"-kylttejä. Seuraa parkkipaikalta lähtevää kapeaa tietä, joka muuttuu vähitellen poluksi.

Parkkipaikalta on noin 15 minuutin kävelymatka kapeaa tietä pitkin ylös varsinaisille putouksille. Tie muuttuu matkan varrella oikeastaan poluksi, ja vaellus muuttuu kiipeämiseksi. Joten kunnolliset kengät kannattaa laittaa jalkaan! Kivet saattavat olla todella liukkaita. Parkkipaikalla on kioski, josta voit ostaa juotavaa. Tie on asfaltoitu parkkipaikalle saakka, joten tänne voit myös tulla pyörällä ja jatkaa sitten kävellen loppumatkan vesiputoukselle.

Reittiehdotuksia

Rannikkotietä Lefkaksen ympäri

Lefkada - Agios Nikitas - Kathisman ranta - Karya Tämä tie on päällystetty ja hyvin viitoitettu. Aja Lefkadaan ja tutustu lähemmin pääkaupungin tunnelmaan ja paikallisten arkipäivään. Matkalla länsirannikolle ohitat Faneromenin luostarin, joka on koko saaren uskonnollinen keskus, jonne ihmiset tekevät pyhiinvaellusmatkoja juhlapyhinä. Luostarin takapihalta avautuu ihastuttava näköala yli pääkaupungin. Saaren länsipuolella on pieni Agios Nikitaksen lomakylä, jossa on satama ja uimaranta. Jatkaessasi etelää kohti saavut pian Kathisman rannalle, joka on taatusti vierailun arvoinen. Aja vuoristoteitä pitkin ja Karyan kylän läpi takaisin Nidriin. Frappé-jääkahvi torilla maistuu hyvältä ja on lähes pakollinen!

Länsirannikon uimarannat
Kannattaa käydä tutustumassa länsirannikon rantoihin! Aja kohti etelää Vasilikin pieneen ja viihtyisään satamakaupunkiin, jossa on useita tavernoja, kahviloita ja kauppoja. Seuraa aluksi viitoitusta kohti Agios Petrosta ja käänny kohti Komiliota. Täällä sijaitsevat saaren länsirannikon kuuluisat rannat, joista kuuluisin on Porto Katsiki. Egremni on yhtä kaunis "helmi", mutta siellä käy paljon vähemmän ihmisiä. Alas rannalle mennään pitkiä rappuja pitkin (n. 300 porrasta).

Saarikierros

Vasiliki - Porto Katsiki - Kathisma - Agios Nikitas - Lefkada Lefkaksen ympärysmitta on noin 100 km, joten saaren ehtii hyvin kiertää päivässä. Jos olet ajatellut käydä ostoksilla, muistathan, että pääkaupungissa vietetään siestaa noin klo 13.00 - 17.30. Aja rantatietä pitkin saaren ympäri, käy Porto Katsikissa heti aamusta, jolloin siellä on rauhallisempaa. Käväise Kathisman rannalla, Faneromenin luostarissa ja pienessä Agios Nikitaksen kylässä.