Kohde on nyt suljettu kauden päätyttyä. Juuri ennen seuraavan kauden alkua päivitämme sivuillemme uudet tiedot retkistä, tapaamisajoista jne.

Aurinko ja rannat

Tuttu lause "aurinko paistaa voimakkaasti..." pitää paikkansa myös täällä. Ota aurinkoa varovasti varsinkin ensimmäisinä päivinä. Kannattaa käyttää aurinkovoidetta, jossa on korkeat suojakertoimet, silloin rusketuksesta tulee kauniimpi ja se kestää pidempään ja ennen kaikkea - sinä itse voit paremmin.

 

Parga

Pargan ympäristössä olevat rannat ovat useimmiten karkeahiekkaisia ja pikkukivisiä. Länsirannikolla on useita pienempiä ja suhteellisen koskemattomia rantoja. Ammoudian kaupungissa, noin 20 minuutin päässä Pargan eteläpuolella, on ihana hiekkaranta, jossa yleensä ei ole mitään ruuhkaa.

Valtos

Valtoksen ranta on n. 1,5 km pitkä kivi- ja hiekkaranta, joka sijaitsee satamasta katsottuna venetsialaisen linnoituksen takana. Rannalla on aurinkotuoleja ja -varjoja vuokrattavana sekä myös useita pieniä tavernoja. Helpoin reitti rannalle on kivuta rappuja pitkin ylös linnoitukselle ja laskeutua sieltä rappuja ja kävelytietä pitkin alas rantaan. Pargan sataman ja rannan välillä liikennöivät myös taksiveneet. Valtoksen ranta on tosi suosittu ja yleensä täynnä ihmisiä. Kesäkaudella avautuvat myös rantabaarit ja siellä järjestetään myös erilaisia tapahtumia.

Krioneri

Ranta sijaitsee keskellä Pargaa. Se koostuu osittain hiekasta, osittain kivestä. Aurinkotuoleja ja -varjoja sekä polkuveneitä vuokrataan. Heti Krioneri-rannan eteläpuolella on Piso Krionerin pienempi ranta, jossa käy paljon vähemmän ihmisiä.

Lichnos

Tämä ranta sijaitsee kolme kilometriä Pargasta etelään. Rannalla vuokrataan aurinkotuoleja ja -varjoja ja täällä on myös tarjolla erilaisia vesiurheilumahdollisuuksia. Lichnoksen rannalle pääsee helposti taksiveneellä, taksilla, omalla autolla tai mopolla. Tai halutessasi kuntoilla voit myös lähteä reippailemaan kukkulan yli kaunista luontopolkua pitkin. Vaellusreittiohjeen saat palvelutoimistostamme.

Sarakiniko

Ranta sijaitsee n. 13 kilometrin päässä Pargasta, ja helpoiten tänne pääset taksiveneellä Pargan satamasta. Ranta koostuu hiekasta ja kivistä ja täällä on aurinkotuoleja ja -varjoja, joitakin vesiurheilulajeja sekä pari tavernaa, joissa voit nauttia lounasta. Sarakinikoon on myös mahdollista vaeltaa, reittiohjeen saat palvelutoimistostamme.

 

Lefkas

 

Nidri

Nidrin sataman pohjoispuolella sijaitsee kylän oma pikkukivinen uimaranta. Voit myös vuokrata aurinkotuoleja. Rannalla on tarjolla myös erilaisia aktiviteetteja ja vesiurheilumahdollisuuksia.

Agios Yiannis

Hieno ranta pohjoisrannikolla, Lefkadan ulkopuolella. Aurinkotuoleja ja -varjoja vuokrataan, ja rannalla on myös ravintola. Pohjoisrannikolla saattaa tuulla ajoittain voimakkaasti.

Agios Nikitas/Pefkoulia

Pitkä ranta saaren länsirannikolla, Agios Nikitaksen vieressä. Aurinkotuoleja vuokrataan. Rannalla on myös ravintola.

Kathisma

Heti Agios Nikitaksen eteläpuolella sijaitsee koko saaren suosituin ranta, pitkä Kathisman ranta. Aurinkotuoleja vuokrataan. Rannalla on pari tavernaa, ja ajamaan pääsee rannalle saakka. Tänne tullaan yleensä autolla, mopolla tai paikallisbussilla. Paikallisbussilla pääsee rannalle Lefkadasta, mutta keskikesällä (heinä-elokuussa) rannalle pääsee myös paikallisbussilla Nidrin keskustasta.

Mikros Gialos

Idyllinen ranta Poroksenlahdella. Aurinkotuoleja ja -varjoja vuokrataan. Rannalla on myös ravintola. Noin 15 kilometriä Nidristä.

Porto Katsiki

Lefkaksen kuuluisin ranta saaren länsirannikolla. Valkoiset kalkkikivikalliot ja turkoosin sininen meri ovat tunnusomaisia tälle rannalle. Ranta on pikkukiveä ja hiekkaa. Pieni kioski - ota mukaan omat eväät varmuuden vuoksi. Rannalle mennään jyrkkiä portaita pitkin, noin 100 rappusta. Tänne pääsee omalla autolla tai mopolla. Porto Katsiki sijaitsee noin 40 km päässä Nidristä, joten voit tulla tänne myös omalla autolla tai mopolla.

Vasiliki

Saaren eteläisen lomakylän ranta tunnetaan myös "surffaajien paratiisina". Rannalla on hyvät surffaus- ja muut vesiurheilumahdollisuudet. Surffilautoja vuokrataan. Ranta koostuu hiekasta ja pikkukivistä ja syvenee paikoitellen loivasti. Paikallisbussit kulkevat Nidristä Vasilikiin, ja matkaa kertyy n. 20 km. Tänne voit tietenkin tulla myös omalla autolla, mopolla tai vaikkapa polkupyörällä.

 

Paleros

 

Paleros-ranta

Paleroksen keskustassa on hieno, pieni ja loivasti syvenevä karkeahiekkainen ranta, jossa on myös aurinkotuoleja vuokrattavana. Rannan tuntumassa on myös muutamia kahviloita ja ravintoloita.

Potomaki-ranta

Koko matkan keskustasta pohjoiseen päin mentäessä on pieniä uimapoukamia. Täällä on myös kaksi kilometriä pitkä Potomaki Beach. Keskikesällä rannalla on yksi ravintola avoinna ja aurinkotuoleja vuokrattavissa, mutta hyvä idea on myös ottaa mukaan omat eväät.

Varko-ranta

Varko on yksi koko alueen hienoimmista rannoista, ja se sijaitsee noin 15 minuutin ajomatkan päässä Paleroksen länsipuolella. Rannan lähellä on muutamia ravintoloita. Voit ajaa autolla tai polkupyörällä rannalle katsomaan upeaa auringonlaskua.

Agios Dimitris -ranta

Mikäli jatkat matkaa noin kaksi kilometriä Paleroksesta etelään, Mitikaksen suuntaan, löydät monia pieniä kivirantoja. Yksi hienoimmista ja rauhallisimmista rannoista sijaitsee mäen takana, jossa on myös Agios Dimitriksen kirkko. Ota mukaan omat ruuat ja juomat.

Lefkada

Lefkadan keskustan ulkopuolella on laguunialue, jossa on kaksi kaunista hiekkarantaa, muutamia ravintoloita sekä mahdollisuus harrastaa vesiurheilua. Paleroksesta on Lefkadaan noin puolen tunnin ajomatka autolla.